Abonneer op onze nieuwsbrief

Project MX: Een samenwerking tussen UTS Verkroost en Synthon.

Op 7 november 2016 begon een internationaal team vanuit Spanje, Mexico en Nederland aan Project MX: de ontmanteling van een tabletten- en granulatielijn uit het voormalig Organon RY-gebouw in Oss.

Het team had een nauwkeurige planning gemaakt waarin met name de volgorde van ontmanteling van groot belang was: de machines stonden namelijk gestationeerd op vijf verschillende verdiepingen en niet alle machines konden via een goederenlift het gebouw uit. Om het transport en de registratie van de verschillende onderdelen voor verscheping toch soepel te laten verlopen hebben ze UTS Verkroost Nijmegen ingehuurd, Van hijsplan, mechanisch ontmantelen en registratie tot het eruit takelen met een mobiele kraan aan de achterzijde van het RY–gebouw heeft UTS deze klus geklaard.

De gespecialiseerde verhuizers verpakten alle machines en bijbehorende materialen op 60 pallets en in 15 zeecontainers en transporteerden alles naar de opslag in Nijmegen. Op 11 januari waren alle machines uit het RY-gebouw verwijderd. In totaal heeft UTS Verkroost 54 machines ontmanteld en uitgehuisd zodat ze elders weer ingezet kunnen worden voor de productie van tabletten. Denk hierbij aan luchtbehandelingsystemen, transportkarren voor machineonderdelen, schakelkasten, computers, schoonmaakunits WIP/CIP, mengsystemen en speciale stellages om op hoogte te kunnen werken.

Een klein gedeelte van de machines is inmiddels onderweg naar Synthon Mexico om daar in de productie te worden ingezet. In de loop van dit jaar worden ook de andere machines herplaatst naar een van de internationale sites van Synthon.Trotse partner van verhuizen.nl

KLANTEN BEOORDELEN ONS MET EEN:

Particulier

9,5
Bekijk beoordelingen

Zakelijk

9,2
Bekijk beoordelingen