Skip to main content

Stadslogistiek Nijmegen is een initiatief van PostNL en Verkroost Nijmegen BV. Met deze groene stads hub verbinden zij ontvangers en verzenders die een bijdrage willen leveren aan een beter leefklimaat in de stad.

Steden worden alsmaar drukker en verkeersopstoppingen nemen toe. Het publiek keert zicht tegen verkeersdrukte en vervuilend vrachttransport in de binnensteden. 80% van de vrachtvervoerders in de stad, heeft maar 1 of 2 stops. Bovendien wordt er nog altijd heel veel lucht vervoerd. Dat kan slimmer.

Stadslogistiek Nijmegen wil de stad Nijmegen en omstreken, schoner, veiliger en vrachtverkeerluw maken. Door het bundelen van logistieke stromen en deze met elektrische voertuigen te bezorgen, verminderen we het aantal vervoersbewegingen én uitstoot. Bovendien heeft de ontvanger minder busjes aan de deur. De stad wordt steeds een stuk groener en consolideerde ladingen zorgen voor een optimaal logistiek proces. Een win-win situatie voor stadspubliek, inwoners, ontvangers én leveranciers!

Stadslogistiek Nijmegen is onderdeel van een landelijk netwerk met op dit moment 6 locaties. Komend jaar komen daar naar verwachting nog 5 bij met de ambitie om in 2025, in 25 steden een duurzame lastmile aan te kunnen bieden. Stadslogistiek Nijmegen is strategisch gelegen langs verschillende belangrijke snelwegen aan de rand van de Nijmeegse binnenstad en is de ambitie aangegaan om de regio leefbaarder te maken.