Skip to main content

Gaat u verhuizen? Gefeliciteerd! U heeft onze hulp ingeschakeld om uw verhuizing zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Zelf kunt  u daar een grote rol in spelen, namelijk door uw inboedel goed in te pakken in onze verhuisdozen. We leggen u graag uit hoe u uw spullen veilig en slim inpakt.

Verhuisdozen

De stevige verhuisdozen heeft u in 2 formaten: klein en groot. De grote verhuisdoos dient voor zaken als linnengoed, de kleine voor zaken als boeken, voorraad en glaswerk. Zorg ervoor dat u alles wat niet mag breken of beschadigen stevig inpakt in het inpakpapier voordat u het in de verhuisdoos stopt. Om de dozen optimaal te benutten dient u de verhuisdozen zo vol mogelijk in te pakken, maar zorg ervoor dat ze nog wel te tillen zijn.

Zo pakt u alles in!

Servies en glaswerk inpakken

Glas, aardewerk en porselein dient stuk voor stuk ingepakt te worden in het geleverde inpakpapier. Ditzelfde geld voor breekbare items of zaken die beschadigd kunnen raken. Voor breekbare spullen is het aan te raden eerst een verende laag van proppen papier onder in de doos te stoppen voordat u deze vol laadt.

Boeken en papier inpakken

Pak zaken als boeken, papier en dvd’s zo plat mogelijk in en zet de ruggen tegen elkaar om verschuivingen te voorkomen.

Keukengerei en levensmiddelen inpakken

Zet levensmiddelen onder in de doos en schrijf ‘recht houden’ op de doos wanneer er vloeibare middelen bij zitten. De zwaarste dingen gaan onderop, waarna u de doos kunt opvullen met lichtere spullen.

Schilderijen en prenten inpakken

Pak schilderijen en prenten zoveel mogelijk bij elkaar in en zorg dat ze niet beschadigd raken door inpakpapier te gebruiken. Eventueel hebben wij schilderijdozen beschikbaar.

Planten inpakken

Kleinere planten, liefst zonder sierpot en water, kunt u in open dozen bij elkaar inpakken. Grotere planten kunnen los in de verhuiswagen, mits ze zijn ingepakt in inpakpapier.

Garderobe inpakken

Hangende kleding wordt door onze verhuizers in speciale garderobedozen hangend vervoerd op de dag van verhuizing. Overige kledingstukken en accessoires zoals stropdassen en riemen dienen in verhuisdozen te worden ingepakt. Ditzelfde geldt voor linnengoed.

Tuingereedschap inpakken

Maak tuingereedschap altijd eerst schoon en pak in wanneer nodig. Bundel snoeren zodat het later makkelijker uit te pakken is.

Groot meubilair en witgoed

Afhankelijk van de kwetsbaarheid worden grotere meubels en witgoed verpakt in verhuisdekens en zo in de verhuiswagen geplaatst. Dit wordt vakkundig door onze verhuizers gedaan.

Klein meubilair

Kleinere meubels zoals lampen en krukjes dienen apart verpakt te worden. Wat niet in een doos past wordt door onze verhuizers ingepakt en in de verhuiswagen geladen.

Apparatuur

Apparatuur zoals tv’s, computers en printers dienen eerst ontdaan te worden van aansluitingen en bevestigingen. Onze verhuizers zorgen voor voldoende afscherming wanneer deze apparatuur niet in dozen vervoerd kunnen worden.

Demontage en montage

Wanneer u onderdelen moet demonteren is het handig om een tekening te maken van wandmeubels, linnenkast, bed en overig meubilair. Markeer de losse onderdelen en stop deze per meubelstuk in zakjes. Zo kunt u later aan de hand van de tekening en de zakjes makkelijker monteren.

Opslag van uw inboedel

Het belangrijkste is dat uw inboedel droog en schoon de opslag in gaat. Denk ook aan tuinmeubilair en beelden, maar ook aan gordijnen en vloerkleden. Uw witgoed hoeft u slechts een schoonmaakbeurt te geven.

Na de verhuizing

Wanneer alles over verhuisd is, verwijderd u eventuele stickers van de dozen. Na het uitpakken van de dozen kunt u deze plat vouwen en op een droge plaats bewaren. Bel ons vervolgens om de dozen op te komen halen. Het inpakpapier kunt u meegeven met het oud papier zodat dit gerecycled kan worden.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze verhuisinstructie? Bel ons dan gerust, we staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. We wensen u veel succes met uw verhuizing!