Skip to main content

Sinds oktober 2020 is Verkroost Nijmegen Business Partner van Stadslogistiek. Stadslogistiek Nijmegen biedt warehouseactiviteiten aan en daarnaast levert het zero-emissie en gebundeld facilitaire goederen aan verschillende grote ontvangers in Nijmegen.

Op dit moment rijdt onze elektrische vrachtwagen vijf dagen in de week voor verschillende leveranciers. We zorgen er altijd voor dat de meest ideale planning wordt gecreëerd. Zo wordt er gekeken naar de meest duurzame optie om alle ontvangers in de regio te beleveren. Het duurzaam transport in de binnenstad van Nijmegen wordt na 2025 de norm. Dan worden namelijk de zogenoemde zero-emissie zones ingesteld. Voertuigen met een emissie zijn dan niet meer welkom in de binnenstad.

Verkroost anticipeert daar met Stadslogistiek al vroeg op en geeft leveranciers de keuze om aan te haken bij het concept Stadslogistiek. Stadslogistiek wordt breed gedragen in Nijmegen, zowel de gemeente, als alle instellingen op de campus nemen deel aan dit concept. Alleen met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat onze mooie stad een stukje meer leefbaar wordt en dat alle voertuigen met uitstoot verbannen worden. De luchtkwaliteit in Nijmegen moet namelijk verbeteren en met Stadslogistiek dragen we ons steentje hierbij aan.